• Rovatok
    • Hulladékgazdálkodás
    • Megújuló energia
    • Környezetvédelem
    • Finanszírozás
    • Oktatás, képzés
  • Magazin
  • Rendezvények
  • Kapcsolat
  • Rovatok
    • Hulladékgazdálkodás
    • Megújuló energia
    • Környezetvédelem
    • Finanszírozás
    • Oktatás, képzés
  • Magazin
  • Rendezvények
  • Kapcsolat

Fenntarthatósági startupok jelentkezését is várja az ország legnagyobb inkubátora

Zöld Ipar Magazin 2021.08.03 14:54
Hírek » Pályázati felhívások

Ismét lehet jelentkezni Magyarország legnagyobb nagyvállalati inkubátorába. A Start it @K&H iparági megkötések nélkül várja a fejlődni vágyó, innovatív startupokat, az idei évben kiemelten a fenntartható ötleteket támogatva. A szeptember 5-ig megpályázható fejlesztőprogramban az iparági mentorok mellett a sokat tapasztalt alumni csapatok is segítik a programban résztvevőket, hogy sikerre vigyék a vállalkozásukat.

 17 iparág több mint 70 csapata nyert eddig felvételt a K&H Csoport által működtetett Start it @K&H inkubátorba. A 2017-ben indult fejlesztőprogram két helyszínen, Budapesten és Győrben várja ismét a korai fázisban lévő, de nagy fejlődési potenciállal rendelkező startupokat, hogy legalább fél éven keresztül segítse őket termékfejlesztési, befektetéskeresési céljaik elérésében. A Start it @K&H programjának lényege a segítségnyújtás és a tudásátadás, ezért a szakmai mentorok mellett a már tapasztalt alumni csapatok bevonásával folytatódik a program. „A K&H számára kulcsfontosságúak a fenntarthatósági törekvések, ezért az idei évben az ilyen tevékenységű startupok kiemelt felkarolásával járulunk hozzá a környezetbarát szemléletmód terjesztéséhez, népszerűsítéséhez” – árulta el Németh Balázs, a K&H innovációkért felelős vezetője.

Az idei inkubációs időszakban az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság. A mentorok Budapesten nyolc, Győrben hat startup kiválasztását tervezik és három fontos szempont alapján értékelik majd a csapatokat. A csapattagok elhivatottsága mellett figyelembe veszik, hogy az ötlet mennyire innovatív és piacképes. A harmadik fontos tényező pedig az üzleti terv kidolgozottsága, a vállalkozás reális pénzügyi célkitűzései. Ebben sikertényezőként nemcsak a pénzbeli megtérülést, hanem a társadalmi és környezeti hatásokat is értékeli majd a szakmai zsűri.

A Start it @K&H inkubátorban nevelkedett csapatoknak köszönhetően ugyanis számos fenntartható, környezetbarát fejlesztés vált már elérhetővé. Ilyen például a Munch ételmentéssel foglalkozó innovációja, a Bedrock.farm vegyszermentes, a hazai éttermeket friss, helyben termesztett zöldségekkel kiszolgáló megoldása, vagy a Sharention, amely a sharing economy nyújtotta előnyöket kihasználva nagy értékű elektronikai eszközök kölcsönzését teszi lehetővé nagyobb vállalatok munkatársai között.


Forrás: Well PR|fotó: Startup Stock Photo

  • Megosztás a Facebookon

További hírek a kategóriából
MOVECO - keresik a legjobb körforgásos gazdasági g...
Közzétéve 2019.03.17 19:23
Ingyenpénz napelemre: itt a pályázat!
Közzétéve 2019.05.22 13:35
Rajtunk múlik! - Bolygóvédő rövidfilmeket várnak a...
Közzétéve 2019.06.03 11:32
  • Rovatok

    • Hulladékgazdálkodás
      422
    • Megújuló energia
      358
    • Környezetvédelem
      896
    • Finanszírozás
      152
    • Szemléletformálás
      604
    • Események, rendezvények
      71
    • Termékek, szolgáltatások, szponzoráció
      25
    • Oktatás, képzés
      13
    • Pályázati felhívások
      32
    • Innováció
      4
    • Sajtóközlemények
      3
  • Aktuális lapszám

    2023. január
  • A Zöld Ipar (ZIP) Magazin, a hulladékgazdálkodás, a megújuló energia és a környezetvédelem szakmai folyóirataként 2011 óta hónapról hónapra beszámol a három terület szereplőit leginkább foglalkoztató hazai és külföldi aktualitásokról.

  • kapcsolat

    • Tulajdonos és felelős kiadó: Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

      Postacím:
      1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.

      Elérhetőség:
      Email: [email protected] | [email protected]
      Tel: 00361 422 1428

      Médiaajánlat

      Adatkezelési tájékoztató: itt elolvashatja.

  • Aktuális lapjánló

    Olvasson bele aktuális lapunkba.


© Copyright Zöld Ipar magazin
  • Keresés megkezdéséhez nyomja le az Enter billentyűt.