• Rovatok
    • Hulladékgazdálkodás
    • Megújuló energia
    • Környezetvédelem
    • Finanszírozás
    • Oktatás, képzés
  • Magazin
  • Rendezvények
  • Kapcsolat
  • Rovatok
    • Hulladékgazdálkodás
    • Megújuló energia
    • Környezetvédelem
    • Finanszírozás
    • Oktatás, képzés
  • Magazin
  • Rendezvények
  • Kapcsolat

Heti új: zöld a sörözés és megnyílik Magyarország első zöld étterme

Zöld Ipar Magazin 2021.10.12 08:47
Hírek » Környezetvédelem

Egyedülálló zöldfejlesztésről számolnak be a Cívis Városból: Debrecenben nyit az ország első zöld csirkesütő gyorsétterme. Az egyedülálló, fenntartható technológiai megoldásokkal felszerelt egység az ígéretek szerint új szintre emeli majd Magyarország fenntarthatósági törekvéseit. Szintén heti hír, hogy az egyik vezető sörmárka azt ígéri, 2030-ra átáll a karbonsemleges termelésre.

2018-ban a HeinekenHungária volt az első vállalat, amely kampányt indított annak érdekében, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét, mennyire fontos az, hogy miből fogyasztják kedvelt italukat. A nagyüzemi sörgyárak közül elsőként szintén a cég vonta ki PET-palackos termékeit a portfóliójából, évi 200 tonna műanyagtól mentesítve ezzel a környezetet. A vállalat az idei évtől kizárólag üveges, hordós és végtelenszer újrahasznosítható alumíniumdobozos termékeket gyárt és forgalmaz. 

A vállalat - felismerve a fogyasztói igényeket – a műanyagpoharak használatáról magyarországi beszállítótól származó, ökológiailag lebomló papírpohárra váltottak. A felhasznált alapanyag kizárólag elsődleges rostból, kémiai beavatkozás nélkül készül, mentes mindennemű szennyezőanyagtól, így a karton és a bevonat is komposztálható és újrahasznosítható. A műanyagot felváltó papírpoharak anyagának kiválasztásakor nem csak arra figyeltek, hogy minimalizálják a környezeti hatást és hazai gyártótól vásároljanak, hanem arra is, hogy a fogyasztók és a partnerek számára a megszokott gazdag sörélményt biztosítsák.  

Debrecenben e héten megnyit a város, sőt az ország első zöld étterme. A KFC gyorséttermi lánc debreceni egységében úttörő technológiai fejlesztéseket telepítenek és fenntartható működést ígérnek.


Forrás: Heineken, KFC

  • Megosztás a Facebookon

További hírek a kategóriából
Sziget: Idén még hangsúlyosabb lesz a környezettud...
Közzétéve 2016.08.16 15:12
NABI: Gázüzemű buszokkal hasznosítható lenne a dep...
Közzétéve 2016.08.17 14:44
Környezetszennyezés okozta jogsérelmek
Közzétéve 2016.09.26 09:02
  • Rovatok

    • Hulladékgazdálkodás
      404
    • Megújuló energia
      346
    • Környezetvédelem
      880
    • Finanszírozás
      150
    • Szemléletformálás
      596
    • Események, rendezvények
      60
    • Termékek, szolgáltatások, szponzoráció
      25
    • Oktatás, képzés
      13
    • Pályázati felhívások
      31
    • Innováció
      1
  • Aktuális lapszám

    2022. június
  • A Zöld Ipar (ZIP) Magazin, a hulladékgazdálkodás, a megújuló energia és a környezetvédelem szakmai folyóirataként 2011 óta hónapról hónapra beszámol a három terület szereplőit leginkább foglalkoztató hazai és külföldi aktualitásokról.

  • kapcsolat

    • Tulajdonos és felelős kiadó: Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

      Postacím:
      1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.

      Elérhetőség:
      Email: info@zipmagazin.hu | elofizetes@zipmagazin.hu
      Tel: 00361 422 1428

      Médiaajánlat

      Adatkezelési tájékoztató: itt elolvashatja.

  • Aktuális lapjánló

    Olvasson bele aktuális lapunkba.


© Copyright Zöld Ipar magazin
  • Keresés megkezdéséhez nyomja le az Enter billentyűt.