• Rovatok
    • Hulladékgazdálkodás
    • Megújuló energia
    • Környezetvédelem
    • Finanszírozás
    • Oktatás, képzés
  • Magazin
  • Rendezvények
  • Kapcsolat
  • Rovatok
    • Hulladékgazdálkodás
    • Megújuló energia
    • Környezetvédelem
    • Finanszírozás
    • Oktatás, képzés
  • Magazin
  • Rendezvények
  • Kapcsolat

Újra „széndobáló” egyetemistákat és főiskolásokat keres a magyar sörgyár

HeinekenSajtókapcsolat 2019.03.08 10:52
Hírek » Finanszírozás

Legyen zöldebb a sörözés – 500.000 forintot érhet egy kreatív és fenntartható ötlet! Ismét fiatalok ötleteit megvalósítva csökkentené tovább széndioxid kibocsátását a HEINEKEN Hungária.

A sörgyár a Dobd a C-t! néven meghirdetett versenyre fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket arra, hogyan legyen környezetbarátabb a sörözés. Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések hatására a HEINEKEN Vietnámban újrahasznosította söröskupakjait, és hidat épített azokból, hogy óvja a környezetet és segítse a helyi infrastruktúrát.

Kreatív látásmódot, eredeti ötleteket vár a HEINEKEN Hungária, hogy tovább csökkenthesse szén-dioxid kibocsátását, a legjobb gondolatokat pedig meg is valósítja. A verseny olyan ötletes megoldásokat keres, amelyekkel mérséklődik a vízfelhasználás, akár a sörgyártás során, akár a sörkészítéshez köthető mezőgazdasági folyamatok során. De arra is várnak ötleteket, hogy miként csökkenthető a sörök hűtése, szállítása, értékesítése során kibocsátott CO2 mértéke.

A versenyre két-három fős hallgatói csapatokat várnak, akik legkorábban a 2018-2019-as tanévben fejezik be felsőfokú tanulmányaikat. A pályázatokat 2019. március 4. 12:00 órától 2019. április 19. napján 24:00 óráig lehet beküldeni a http://www.heinekenhungaria.hu/dropthec weboldalon keresztül. A főnyeremény ötszázezer forintos pénzjutalom.

A tavalyi verseny győztesei, Szabó Blanka és Szabó Dániel, a 360o-os megközelítésükkel nyertek, melyben az ellátási lánc teljes hosszán, az alapanyagtól a szállítmányozásig megvizsgálták a HEINEKEN Hungária folyamatait. Pályázatukban olyan javaslatokat hoztak, mint például a faraklap helyett papírraklap használata, amely már csak súlyából fakadóan kisebb terhet jelent a környezetnek az előállítás és szállítás során.


Forrás: Heineken Zrt|kép: Pexels.com

  • Megosztás a Facebookon

További hírek a kategóriából
Az emberi egészségre is ártalmas vegyületet talált...
Közzétéve 2016.08.15 11:13
Felújításra váró hazai erőművi kapacitások
Közzétéve 2016.08.15 11:32
Mi akadályozza az intelligens városok elterjedését...
Közzétéve 2016.08.17 14:03
  • Rovatok

    • Hulladékgazdálkodás
      466
    • Megújuló energia
      402
    • Környezetvédelem
      933
    • Finanszírozás
      163
    • Szemléletformálás
      640
    • Események, rendezvények
      101
    • Termékek, szolgáltatások, szponzoráció
      26
    • Oktatás, képzés
      18
    • Pályázati felhívások
      48
    • Innováció
      15
    • Sajtóközlemények
      37
    • Hirdetések
      4
    • Vélemény
      8
    • Jövő, menő
      2
  • Aktuális lapszám

    2025. május-június
  • A Zöld Ipar (ZIP) Magazin, a hulladékgazdálkodás, a megújuló energia és a környezetvédelem szakmai folyóirataként 2011 óta hónapról hónapra beszámol a három terület szereplőit leginkább foglalkoztató hazai és külföldi aktualitásokról.

  • kapcsolat

    • Tulajdonos és felelős kiadó: Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

      Postacím:
      1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.

      Elérhetőség:
      Email: [email protected] | [email protected]
      Tel: 00361 422 1428

      Médiaajánlat

      Adatkezelési tájékoztató: itt elolvashatja.

  • Aktuális lapjánló

    Olvasson bele aktuális lapunkba.


© Copyright Zöld Ipar magazin
  • Keresés megkezdéséhez nyomja le az Enter billentyűt.